May 11, 2014

Mis tähendab sinu jaoks sõna "ema"?

My firts.. emadepäev :) Kas ma tundsin ennast täna kuidagi teistmoodi kui muudel päevadel? Tegelikult mitte. Tegelikult ma tunnen ennast emana juba tervelt 7 kuud ja 11 päeva. Täna ei olnud ses osas mingi erand. Aga tähtpäevana on see tore päev. Just selles osas, et kui lapsed suuremad, siis nad saavad sind meeles pidada ja oma tänu ja armastust väljendada. Sinu mees saab sind meeles pidada ja oma tänu väljendada, et sa oled talle lapse(d) sünnitanud ja nende eest suure armastusega hoolitsenud. Ning sina saad oma emale tänu väljendada, et ta kasvatas sind just selliseks unikaalseks inimeseks nagu sa oled. 

Olles ise ema, väärtustan ma nüüd veel rohkem kõiki naisi, kes on lapse sünnitanud, tema eest sünnist saatik non-stop hoolitsenud ning eluväärtusi jaganud. Võib olla tähtustatakse meie ühiskonnas ema rolli liiga vähe. Et see on midagi, mida enamus naisi justkui nagunii teeb. Aga tegelikult on see meeletu vastutuse koorem. Vastutus kasvatada sellest pisikesest 50cm imest sisemiselt tasakaalus, õnnelik ja teisi väärtustav inimene. 

Mis minul seostub sõnaga "ema"?
Tohutult suur, maailmaruumi mittemahtuv, lõpmatu soe energia ehk tingimusteta armastus oma lapse suhtes
Avar süda
Õnnelikkus
Soov kaitsta oma last kogu maailmavalu eest (mis ei ole kindlasti õige tegu, aga niisugune tunne on küll)
Ta on kogu aeg südames sinuga ehk sa ei ole kunagi enam üksinda
Lapsemeelsus ja võime kogeda täiskasvanuna lapse tasandit
Kohusetunne ja vastutus kõige positiivsemas valguses
Oma ego tahaplaanile jätmine
Kindlus, kuhu saab laps iga hetk turvaliselt pugeda, ükskõik mis tuuled väljas ka ei puhu
Soov ja motivatsioon saada parimaks versiooniks iseendast. Sest laps õpib eeskujust ja saab õnnelikuks, siis kui ta vanem(ad) on õnnelik(ud)

Meie emadepäeva tähistamine algas juba eile Krisi esimese moeshowga, mis toimus Rocca keskuses beebiroomamise võistluse ajal. Kuna Kris roomab 2cm kaupa ja kuidagi diagonaalis ja keerates-pöörates, siis otsustasime, et lähmegi hoopis moedemi tegema :) Krisil siis Chicco ja minul Mötivi riided.



Täna jätkasime siis pidupäevaga- käisime vanalinnas jalutamas, Raekoja platsil emadepäeva kontserdit kuulamas ja Vana Toomases mõnusat lattet ja brucheta sinki maitsmas. Laps nagu ikka vinks-vonks, isegi vali kontserdi muusika ei häirinud (mind vist häiris rohkem, aga ma olen peale lapse sündi muutunud ülitundlikuks helide suhtes). Kristoferile meeldib kohe väga inimesi uudistada ja muusika saatel minu süles tantsida. Nii me tantsisime kontserdil ja tantsime ka kodus pea iga päev :)






üks foto ka eelmise aasta emadepäevast, kui Kris oli alles kõhus (siis käisime Tallinna teletornis ja Viimsi Rootsis, kus on ülimaitsvad söögid ja teenindus):




No comments:

Post a Comment